Despre dragoste

img_6615

 

Ciocolata amară are un gust deosebit.

Prima oară e ceva nou. Te intrigă. N-are niciun gust. Apoi ți se pare dulce. Dintr-o dată devine amară. Câteoată prea amară. Mă rog, depinde de ciocolată. Apoi rămâne fără gust.

Ai părul lung. E minunat, nu? Mai ales dacă e culoarea ta naturală. Îl tunzi și-l vopsești. E păr, crește. Nu contează. Nu-ți mai place. Îl lași să crească. Ajungi iar la culoarea ta naturală. E mai bine așa (?)

Ai primit o carte pe care ți-o doreai mult. Termini de citit cartea pe care ai început-o înainte. Începi în sfârșit să citești cartea pe care ți-ai dorit-o atât de mult. E gata fără să-ți dai seama. E gata mult mai repede decât ți-ai fi dorit să fie. Hotărăști că este cartea ta preferată și o vei citi din nou și din nou. Bineînțeles, o pui la loc sigur în bibliotecă, să nu o pierzi, să nu i se întâmple, Doamne ferește ceva. Și e un loc atât de sigur, încât uiți de ea, atunci când descoperi noua ta carte preferată.

Mergi la prieteni în vizită, și descoperi noua ta mâncare preferată. Te hotărăști că nu o să mai mănânci niciodată altceva, decât pește la cuptor, cu sosul ală minunat pe care nu ști să-l faci, dar încerci. De la o vreme îți dai seama că nici nu mai ști rețeta. Când mergi la cumpărături ocolești raionul cu pește. Ai mâncat atât de mult pește, încât ți se face rău, doar când te gândești la pește.

E iarnă și nu a nins. Ce Crăciun e ăsta, fără zăpadă??

În sfârșit ninge. Ești cel mai fericit om. Și ninge din nou. Da, e ok, nu te plângi. Și iar ninge. Și începi să te întrebi când naiba vine primăvara? Normal, te-ai săturat de atâta zăpadă.. Deși, ești conștient că, la vară, îți vei dori să vină iar iarna, cu multă, multă zăpadă, cu peisajele acelea superbe. Dar e normal, nu?

Ești tare curios să vezi cum e. Toată lumea face asta. Și toată lumea e fericită când face asta. Știi prea bine că îți va face foarte mult rău. Dar ești curios să vezi cum e.

Și tragi primul fum. Te inneci. Ce naiba e așa mișto? Ai tușit 10 minute în continuu. Tocmai de aceea mai tragi un fum. Ha! Ești ok. La al treilea fum începe să-ți placă. Și ești conștient că-ți face rău. îți spune toată lumea. Scrie chiar și pe pachetul de țigări. Dar e deja prea târziu. Ești deja dependent.

 

Nu-mi place să scriu dspre dragoste, pentru că nu știu cum. Dar dacă cineva m-ar întreba vreodată cum văd eu treaba asta, așa aș răspunde. Iar dacă m-ar întreba de ce, aș spune că oamenii sunt diferiți, și iubesc diferit.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s